Chockladbollar


Recept till 20 stycken chokladbollar!

Att rulla chokladbollarna i:

Gör så här:

  1. Börja med att smälta smöret i en glasformig skål med hjälp av en micro eller en ugenen.
    Sedan ska det puttras i 1 minut.
  2. Efter att ha smält smöret samt puttrat det är det dags för blandning. Blanda socker,
    vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smör med en elvisp i en skål. Alla dem ingridienserna
    ska vispas tillsammans och skapa en smet till chokladbollarna.
  3. Ställ sedan in smeten i erat kylskåt i fyrtio minuter. Det görs för att få smeten att
    stelna litegrann.
  4. När smeten har stelnat litegrann ska den tas ut för att börja med formningen. Forma smeten
    till bollar och rulla runt dem i pärlsocker, kakaos eller strössel.

Ingridienser:

100 g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
3 msk Kakao
3 dl Havregryn
3 msk Kallt starkt kaffe

Chokladbollar


En bild på chokladbollar

Titta på receptet från ICAs hemsida!