Chockladbollar
Recept till 20 stycken chokladbollar!
Ingridienser: |
100 g Smör |
1 dl Strösocker |
1 msk Vaniljsocker |
3 msk Kakao |
3 dl Havregryn |
3 msk Kallt starkt kaffe |
Att rulla chokladbollarna i:
Gör så här:
- Börja med att smälta smöret i en glasformig skål med hjälp av en micro eller en ugenen.
Sedan ska det puttras i 1 minut.
- Efter att ha smält smöret samt puttrat det är det dags för blandning. Blanda socker,
vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smör med en elvisp i en skål. Alla dem ingridienserna
ska vispas tillsammans och skapa en smet till chokladbollarna.
- Ställ sedan in smeten i erat kylskåt i fyrtio minuter. Det görs för att få smeten att
stelna litegrann.
- När smeten har stelnat litegrann ska den tas ut för att börja med formningen. Forma smeten
till bollar och rulla runt dem i pärlsocker, kakaos eller strössel.
En bild på chokladbollar |